Vinnare av EPT

vinnare-ept

Återigen är ETP avslutad och vinnaren vid finalbordet gick hem med hela 11 miljoner kronor på fickan. Vill du läsa mer om EPT? Vi förklarar i slutet av artikeln.

Det var Antionio Buonanno en 47 årig man från Italien som vann hela EPT som avslutades i Monte Carlo i början av maj. Det blev en heads up som han sent kommer att glömma. I slutet av turneringen så var det bara Antionio och engelsmannen Jack Salter, 27 år kvar vid finalbordet. Det blev en galen heads up som varade i hela 18 timmar, ja ni läste rätt. I 18 timmar spelade dessa två pokerherrar om äran och 1 240 000 Euro som blir ungefär 11 miljoner svenska. Tills slut så var det Buonanno som drog det längsta strået och avgjorde EPT efter denna långa session. I en kort kommentar till pressen så sa Antionio att han var väldigt trött, det var det enda som han kunde tillägga vid tillfället. Vi kan inte klandra honom heller, att sitta i 18 timmar i sträck och spela poker tar på krafterna, både psykiskt och fysiskt. Båda deltagarna som spelade vid finalbordet vid EPT var pokerproffs. Antionio Buonanno har dock butiksägare innan han valde att satsa fullt ut på poker, han ägde flera klädbutiker i Italien.

EPT = European Poker Tour och är en serie som är motsvarigheten till World Poker Tour (WPT). Grundades 2004 och körs mellan september och maj månad varje år.