Tjäna pengar på internet med reklam

Reklam kan vara ett väldigt bra sätt att tjäna pengar på sin hemsida, blogg eller tjänst. Men hur kan man få annonsörer att köpa reklam på sin sida. Här kommer lite tips på hur du kan öka chanserna till att få betalande annonsörer på din blogg eller hemsida.

En svensk som har tjänat miljoner på internet är Pewdiepie, visserligen på Youtube man har drar in flera miljoner per år. Enligt Businessinsider tjänar Pewdiepie upp till 8 miljoner dollar per år.

Tips att tänka på innan du skapar en blogg

Har du skapat en blogg och ska börja skriva. Tänk efter ett tag innan du sätter igång. Tänk ut vad bloggen ska handla om, vilka ämnen du ska ta upp osv. Ett bra tips är att skriva om saker du är bra på. Har du mycket kunskap om ämnet så kommer det mer naturligt och du behöver inte stressa fram inlägg. Du kommer då att ha mycket material att arbeta med. Men du kan också skriva om vad som händer i ditt liv som en allmän blogg. Det är dock svårare att få annonsörer till en sådan blogg eftersom det finns redan mängder med andra som gör samma sak. Hitta din egen grej och arbeta hårt med att få ut ditt budskap.

Få annonser på min blogg, hur fungerar det?

Hur fungerar det med att få annonsörer och allt runt om kring? Det finns inte ett förutbestämt schema att följa utan det beror på situationen. Blir din blogg eller hemsida uppmärksammad och får många besökare. Är det inom ett visst kommersiellt ämne så kommer företag att kontakta dig för samarbeten, i nio fall av tio kommer detta att ske. Idag är många företag snabba på att snappa upp trender i sociala medier. Bloggar ingår i den kategorin. De brukar antingen fråga om annonsplats på bloggen eller att den som driver bloggen får recensera produkter från företaget.

Du kan själv ta kontakt med företag och fråga om de vill annonsera hos dig. Då kan det vara bra att samla på sig lite information innan man skickar ett e-postmeddelande. Du ska kunna berätta vem du är och vad du skriver om, hur länge bloggen har varit i bruk. Berätta hur populär den är, om du får feedback av läsare osv. Ge företaget statistik på besökare. Här måste du vara ärlig och ge dem exakt information. De kommer förr eller senare upptäcka om du anger allt för höga besökare än vad du har i verkligheten. Att vara ärlig mot dina annonsörer lönar sig i längden. Se dem som kunder, ge dem den bästa servicen som finns. Om företaget ska köpa annonser av dig vill de också veta om du har ett eget företag eller inte. I princip måste du ha det om de ska kunna köpa en plats av dig. Annars finns det tjänster som agerar mellanhand i sådana situationer.

Vad ska jag ta betalt?

När det kommer till kostnader för annonserna så ska du givetvis ta betalt för dem. Hur mycket beror på besökare, ämne osv. När det kommer nya företag som du har kontaktat eller om de har kontaktat dig. Erbjud ett specialpris den första månaden, kanske till och med helt gratis. Om du själv vet värdet på din sida och vet att det kommer ge nya kunder till annonsören så testa att ge bort en tids annonsyta utan kostnad. De kommer garanterat att fortsätta om de ser att det fungerar. Företag kan vara lite tveksamma i början när de inte vet om det kommer att löna sig eller inte. Ge dem chansen att prova på.