Tjäna pengar på en hemsida

Internet har skapat en hel del möjligheter under åren. Det har hjälp företag att nå ut med sina tjänster till hela världen på ett enkelt sätt. Det har också gett upphov till fler arbetstillfällen och sätt att tjäna pengar på.

Det finns mängder med olika sätt att tjäna pengar på internet idag. Jag tänkte prata lite om enkelheten med hemsidor som kan användas i syfte för att tjäna pengar.

Hur du kan tjäna pengar på din blogg eller hemsida

Idag är steget till att ha en egen hemsida eller blogg inte långt. Det har aldrig varit så enkelt att skapa en egen plats på nätet som det är idag. För dagens ungdomar som växer upp är det nästan kutym att ha en egen blogg. Förut hade man en dagbok, idag är det en blogg. Men varför har det blivit så enkelt och vanligt att skapa en egen hemsida?

Prisvärda webbhotell och domännamn

Billiga webbhotell har gjort att fler och fler har råd med att sätta upp egna hemsidor. Idag finns det mängder med billiga webbhotell som kostar från 10 kr i månaden. Förut var det nästan bara stora företag som hade råd med det. Eller så hade man sin sida på en egen dator i garderoben. Installationen och hanteringen av hemsidor på webbhotell har också blivit enklare. Idag är gränssnitten i kontrollpanelerna så pass välgjorda och användarvänliga att personer utan någon erfarenhet ska kunna sätta upp en sida helt själv.

En annan sak är att domännamnen har blivit mycket billigare. Ett domännamn är en adress som du kan välja själv, om det är ledigt förstås. Du kan få en webbadress som är www.dittnamn.se kopplad till din blogg. I början var dessa dyra och kostade flera tusentals kronor per år. Idag får man dem från 100 kronor per år. Ibland har webbhotellen rea och då kan man få betala så lite som 10 kronor för ett helt år.

WordPress förenklar

Mjukvaran som används har också förbättras. Det har blivit mycket enklare att till exempel uppdatera sin sida med ny information. Mycket har vi att tacka systemet WordPress för. Detta utvecklades först och främst för att vara en bloggplattform. Att skapa bloggposter i. Men används på senare tid av stora företag med stora hemsidor. Även enkelheten med WordPress är fantastiskt. Det är nästan lika enkelt som att skapa ett vanligt Worddokument.

Gratis bloggtjänster

En annan orsak att fler och fler ungdomar skaffar sin egen blogg är alla bloggtjänster. Förut var du tvungen att ha ett eget webbhotell, domän osv för att skapa en blogg. Efter att bloggen blev en populär sak så startade flera bloggtjänster som erbjöd gratisbloggar. Då kunde vem som helst med en dator skapa en blogg och börja skriva. Jag är inte säker vilken som var den första i Sverige men jag tror att det var webblogg.se. Det var just från det ordet som blogg kommer ifrån. I början kallade man sidan för en ”weblog”, en sorts loggbok för webben helt enkelt. Ordet ersattes dock av förkortningen ”blog” på engelska. Blogg heter det på svenska. Tjänsterna kan erbjuda användare gratisbloggar genom att ta betalt för annonser som visas någonstans på sidan. På så sätt kan de finansiera hela tjänsten.