Pokerspelare: Chad Brown kampen mot oddsen

Ibland kan man bli lite nyfiken på vilka personerna är som spelar poker på professionell nivå. Detta är en artikel om pokerspelaren Chad Brown.

Chad Brown föddes 1961 och är idag lite av en mångsysslare, men det stora levebrödet anses vara poker. Han har dock haft ett par småroller i amerikanska tv-serier samt filmer. Han har också varit kommentator för olika poker-event genom åren.

Chad har deltagit i stora poker-evenemang och kommit till finalborden flera gånger. Men det har inte resulterat i stora vinster. De största som Chad har vunnit det var under 2009 och Gulf Coast Championship. Där plockade han hem förstaplatsen och över 200 000 dollar i prispengar, som motsvarar omkring 1, 4 miljoner kronor. Fram till 2011 hade han vunnit omkring 3 miljoner dollar.

Men hans riktiga kamp är mot cancern, han slåss mot oddsen att överleva varje dag. 2011 meddelande man att Chad hade opererat bort en stor tumör från hans mage. Han är fortfarande aktiv som spelare trots en svår operation och att cancern finns kvar i hans kropp. Chad säger att han måste säkert göra flera cellgiftsbehandlingar och kanske att en ny operation blir aktuell i framtiden. Senast vi såg Chad Brown det var på PokerStars Caribbean Adventure (PCA). Det var lite av en chock att se honom. Man jämförde en bild från 2011 och en nu från PCA 2014. Det är svårt att känna igenom honom. Han är utmärglad och minst 20 kilo lättare. Men Chad har inte gett upp hoppet, han kämpar på och spelar poker, spelet som han älskar.