Miljonbluffen i poker alla pratar om

Här är en pokerbluff som man inte får se så ofta. Det var en heads up mellan Scott Seiver och Tobias Reinkemeier under One-Drop i WSOP i sommar. Det var nog en av de vildaste händerna som har spelats detta år.

I klippet som ni kommer att få se möts dessa två herrar i en duell med miljoner på spel.

Tobias Reinkemeier får en av de bästa händerna som man kan få i början av ett giv, nämligen två ESS. Scott Seiver får Kung och Tio, inte alls lika bra. Reinkemeiers startar mjukt med att syna Seivers höjningar ju längre spelet går och tillslut så tar Seiver och säger ”All in”. Reinkemeier hade spelat väldigt snällt och inte visat sig stark i situationen, något som Seiver kanske kände på sig. Det var när floppen och turnen lades ut som han gick All in och när han sa det frös Reinkemeier till. I nästan 10 minuter sitter han och analyserar Seivers drag, han studerar honom från topp till tå. En kommentator säger att ”Inte ens min läkare undersöker mig så där noga”, det säger ju en del.

När man tittar på Seiver så ser han inte mycket ut för världen, ganska slarvigt klädd och sitter halvsovandes på stolen med sin mun öppen. De båda herrarna börjar diskutera och Reinkemeier kan inte bestämma sig, trots att han sitter med par i ESS. Han är osäker på vad Seiver har när han gick All in. Efter ett par minuter så ropar bordsgrannen Daniel Negreanu efter klockan och då har Reinkemeier bara en minut på sig att avgöra vad hans beslut blir.

Till sist så lägger sig Reinkemeier och Seiver blir mycket förvånad över sin vinst. Det är helt klart ett av de bästa finalborden på länge.